Frostvæske tiltak for vannmålere

1. “Lukk dører og vinduer”. I kaldt vær, spesielt om natten, lukker du vinduer i rom med vannforsyningsanlegg, som balkonger, kjøkken og bad, for å sikre at innetemperaturen er over null grader Celsius.

2. “Tøm vannet”. Hvis du ikke er hjemme på lenge, kan du lukkePort ventil vannmåler før du drar hjemmefra for å tappe vann fra springen i rørledningen

amf (2) (1)

3. “bruk klær og hatter”. De eksponerte vannforsyningsrørene, kranene og andre vannforsyningsanlegg må være innpakket med bomulls- og linstoff, plastskum og andre varmeisolasjonsmaterialer. Utendørs vannmålerbrønnen skal fylles med sagflis, bomullsull eller andre varmeisolerende materialer, dekket med plastduk, og dekselet til vannmålerboksen skal dekkes, noe som effektivt kan forhindrevannmåler og portventil fra frysing. Hvis vannmåleren er installert i korridoren, må du være oppmerksom på å lukke korridordøren.

 amf (1) (3)

4. "Varm tining". For kraner, vannmålere ogrør som er frossen, må du ikke dusje dem med varmt vann eller bake dem med ild, ellers vil vannmålerne bli skadet. Det anbefales å pakke et varmt håndkle på kranen først, deretter helle varmt vann for å tine kranen, og deretter slå på kranen, og hell varmt vann langs kranen sakte til røret for å tine røret. Hvis det helles til vannmåleren, strømmer det fortsatt ikke vann ut, noe som indikerer at vannmåleren også er frossen. På dette tidspunktet, pakk vannmåleren med et varmt håndkle og hell det med varmt vann (ikke høyere enn 30 grader Celsius) for å tine vannmåleren.


Innleggstid: Jan-22-2021